Αντί να απολογούνται, κουνούν το δάκτυλο!

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Είναι πραγματικά απαράδεκτο ο Ε-65 (Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος) λόγω της ανεπάρκειας των δικών μας πολιτικών όλων των επιπέδων και όλων των παρατάξεων, να τερματίζει στο …Κηπουργειό Γρεβενών, στο …πουθενά δηλαδή, στερώντας τα Γιάννενα, την Ήπειρο τη βορειοδυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά από ένα δρόμο ανάπτυξης και προκοπής…

Οι Γιαννιώτες γνωρίζουμε πια καλά που ήταν η πόλη και η περιοχή πριν και μετά την Εγνατία και ιδίως πριν και μετά την Ιόνια οδό – αυτό είναι πολύ πιο πρόσφατο για να ξεχαστεί, ούτε ένα χρόνο δεν έχει… Το φάουλ εκεί βέβαια είναι τα ληστρικά διόδια, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα.

Η κοσμοσυρροή που παρατηρούμε τον τελευταίο χρόνο στα Γιάννινα και η συνακόλουθη άνοδος τουρισμού, τζίρων, ανάπτυξης, δεν είναι …φυσικό φαινόμενο αλλά οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην άρση της απομόνωσης της Ηπείρου η οποία από πέρυσι τέτοιες μέρες και μετά, ήρθε αποκλειστικά και μόνο από τη δημιουργία της Ιόνιας οδού.

Φυσικά και δεν ήρθε από τις σπατάλες στα ταξιδάκια των διαφόρων …παρατρεχάμενων στα «εξωτερικά». Φυσικά και δεν ήρθε από τις αδιανότητες διαχρονικά σπατάλες σε ιστοσελίδες μηδενικής απόδοσης – πάντα όμως πανάκριβα πληρωμένες.

Ωστόσο, το θέμα αυτή την ώρα δεν είναι οι βόλτες στις «εκθέσεις» (πρακτικές του προηγούμενου αιώνα), ή στις ψευτο-ιστοσελίδες με βαρύγδουπους όσο και ευφάνταστους τίτλους, μηδενικής ωστόσο επισκεψιμότητας και αποτελέσματος, με …χορηγούς όμως πάντα τους πολίτες!

Το θέμα είναι ότι κάποιοι κύριοι του τόπου μας έχουν βαρύτατες ευθύνες γι’ αυτή τη δεινή ήττα και αντί να απολογούνται και να λογοδοτούν, κουνούν το δάκτυλο!

Ν.Β.