Σχόλιο ημέρας 5/1/2016 – Περί “ασφαλιστικού”

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Νίκος ΒούστροςΕίναι θεμιτό για μια κυβέρνηση να προσπαθεί να υποστηρίξει την πολιτική της. Αυτό όμως που συμβαίνει στη δική μας χώρα, αυτή η πλήρης διαστρέβλωση, στο ασφαλιστικό και όχι μόνο, ξεπερνά κάθε προηγούμενο, διότι:

α’) Δεν νομοθετεί η κυβέρνηση αλλά οι δανειστές. Μη μας παριστάνουν τους σπουδαίους μεταρρυθμιστές: Ότι λένε τα working papers μεταφράζουν και το κάνουν νόμο.

β’) Καμία διαπραγμάτευση δεν έγινε / γίνεται / θα γίνει: Είναι όλα κανονισμένα από το 3ο μνημόνιο όπως ήθελαν οι δανειστές, το οποίο αποτελεί από την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου 2015 νόμο του κράτους (ν. 4336/2015), με μια πρωτοφανή μεθόδευση στο πως και πότε “πέρασε” από τη βουλή.

γ’) Προσβάλλεται διαρκώς η νοημοσύνη των πολιτών με το επιχείρημα “σώσαμε τις συντάξεις” – Δεν τις έσωσαν τις κατακρεούργησαν είναι η αλήθεια.

δ’) Και σε αυτή την περίπτωση βλέπουμε την πολιτική κουτοπονηριά σε όλο της το μεγαλείο: Οι μειώσεις δεν ισχύουν σήμερα (για να μη καταρρεύσει η κυβέρνηση κακήν κακώς), αλλά από τους επόμενους που θα βγουν στη σύνταξη. Συνταξιούχοι δύο ταχυτήτων, διαιώνιση της αδικίας, εξίσωση μόνο προς τα κάτω!

ε’) Το επιχείρημα “θα δοθούν αυξήσεις όταν πετύχουμε ανάπτυξη και αυξηθεί το ΑΕΠ, άρα δεν μειώσαμε συντάξεις”, είναι τόσο βλακώδες όσο το να λες ότι αν κερδίσω το λαχείο, θα πάω ένα ωραίο ταξίδι. Κέρδισε το πρώτα, και το επικαλείσαι μετά. Μη μας παρουσιάζεις σαν γεγονός την απειροελάχιστη πιθανότητα να βελτιωθεί κάποτε η ελληνική οικονομία! Το αντίθετο θα γίνει, όλη αυτή η τεράστια αφαίμαξη, σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση που συνεχίζεται ακάθεκτη, θα καταβαραθρώσουν ακόμα περισσότερο την οικονομία και θα αυξήσουν ύφεση, φτώχεια, ανεργία. (αυτά που αφαιρούνται από κάποιους αποτελούν εισόδημα για άλλους)

στ’) Κουβέντα για τη ληστεία του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) στα εκατομμύρια των μικροεπιχειρηματιών … Υπάρχουν άνθρωποι που το ανθρωποφάγο καθεστώς του ΟΑΕΕ τους χρεώνει επί οκταετία επειδή είχαν το θράσος να έχουν επιχείρηση που δεν έβγαλε κέρδη! Κουβέντα για το τι θα γίνει αυτούς !!!

ζ’) Εξαιρούνται τα “δικά μας παιδιά” (οι υπάλληλοι της βουλής ντε!) από τις νέες διατάξεις;; Πρωτότυπο…. Παλαιοκομματισμός και αμοραλισμός στο μεγαλείο του…. Αλήθεια, αφού είναι τόσο καλό το νέο σύστημα, γιατί εξαιρείται η πιο αγαπημένη και πιο προνομιούχα συντεχνία του ελληνικού κράτους από καταβολής του;

Συμπέρασμα: Μόλις αντιληφθούν οι πολίτες το μέγεθος της καταστροφής που έρχεται, θα τους πάρουν με τις πέτρες……………

Ν.Β.