Σχόλιο ημέρας 04/01/2016 – Περί “ασφαλιστικού”

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Νίκος ΒούστροςΜείωση ΚΑΙ σε κύριες συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ, καθώς και στις πολλαπλές συντάξεις. Προβλέπονται επίσης μειώσεις σε μερίσματα, εφάπαξ και στις επικουρικές συντάξεις άνω των 170 ευρώ.

Με λίγα λόγια, ως συνήθως οι δανειστές πετυχαίνουν και εδώ αυτό που ήθελαν, δηλαδή να πληρώνει το δημόσιο ταμείο όσο το δυνατό λιγότερα ώστε να πληρώνονται κατά προτεραιότητα οι ίδιοι.

Η κυβέρνηση είναι απλώς ανύπαρκτη, ο ρόλος της περιορίζεται στο να κουβαλάει από τη βουλή στον πρόεδρο δημοκρατίας τα e-mailis των δανειστών. Ούτε κατά διάνοια φυσικά δεν κυβερνά. Όλα τα υπόλοιπα που ακούτε και διαβάζετε είναι για επικοινωνιακούς λόγους.

Γι’ αυτό λοιπόν, ότι ακούσετε τις επόμενες μέρες για “σκληρές μάχες”, “διαπραγματεύσεις”, “αγώνες με τους δανειστές”, “αξιοπρεπείς & έντιμους συμβιβασμούς” κλπ κλπ είναι όλα μπούρδες. Εντελώς ψέμματα! Όλα είναι κανονισμένα από το 3ο μνημόνιο του Αυγούστου και ισχύουν από τις 14/8/2015. Νόμος 4336 για όποιον θέλει να δεί λεπτομέρειες.

Περιττό βέβαια (το έχω γράψει πολλές φορές) να αναφέρω το καταστροφικό αποτέλεσμα για την εθνική οικονομία από την έλλειψη των ποσών που θα αφαιρεθούν από τις συντάξεις. Μπορείτε να περιμένετε μια δραματική μείωση ΑΕΠ / αύξηση της ύφεσης για το 2016.

Επί της ουσίας, το πρόβλημα του ασφαλιστικού σε ότι αφορά τους επαγγελματίες & μισθωτούς ιδιωτικού τομέα δεν είναι τίποτα άλλο από την ίδια την ύφεση, δηλαδή τις οικονομικές πολιτικές που ασκούν οι δανειστές 6 χρόνια τώρα. Αυτές είναι που προκαλούν την ύφεση και συνεπώς τα ελλείμματα και στο τέλος φυσικά ανεργία!

Πως απαντούν οι μεγάλοι “γκουρού” – δανειστές μας σε αυτό; Μα με μειώσεις συντάξεων φυσικά! Ακριβώς όπως στο θέμα ύφεση απαντούσαν με μειώσεις μισθών!

Τα συμπεράσματα δικά σας. Θα προσβάλω τη νοημοσύνη σας αν σας τα (ξανα)γράψω εγώ.

(όσων διαθέτουν φυσικά τέτοια [νοημοσύνη], γιατί υπάρχουν και οι άλλοι που νομίζουν πως αλλάζουν την Ευρώπη. Μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι που είπε και ο Χριστός…)