Σχόλιο ημέρας 24/2/2016: Που (πρέπει να) είναι το αεροδρόμιο;

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Νίκος ΒούστροςΗ θέση του αεροδρομίου της …Ηπείρου είναι στο …Άκτιο της Αιτωλοακαρνανίας, και όχι στην πρωτεύουσα της Ηπείρου και οικονομικό και διοικητικό κέντρο όλης της βορειοδυτικής Ελλάδος;;;

Πρόκειται για μια άποψη το λιγότερο πρωτότυπη και σαφώς …ανεξήγητη, σε εμάς τους κοινούς θνητούς…

Ειλικρινά, αν δεν είναι απόπειρα κάλυψης των παραλείψεων προσώπων και φορέων των παρελθόντων ετών, δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς σκοπό εξυπηρετεί η πρωτότυπη αυτή άποψη.

Έχουμε και στη χώρα και στην περιοχή μας φυσικά, την κακή συνήθεια αντί να σκύψουμε στο πρόβλημα, να εφευρίσκουμε πρωτότυπες απόψεις, ακόμα και αν δεν αντέχουν σε καμία κριτική, να τις συζητούμε ατέρμονα και ποτέ να μην κάνουμε τίποτα.

Επί της ουσίας: ΈΠΡΕΠΕ εδώ και χρόνια να έχουμε στα Γιάννινα ένα ΣΥΓΧΡΟΝΟ και ΔΙΕΘΝΕΣ αεροδρόμιο, το οποίο να λειτουργεί όλο το 24ωρο, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Ένα τέτοιο αεροδρόμιο είναι ένας τεράστιος πολλαπλασιαστής ανάπτυξης, αλλά και ένα στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο για το κράτος.

Και ένα τέτοιο αεροδρόμιο, έπρεπε να υπάρχει ΧΘΕΣ στα Γιάννινα, όχι να συζητούμε σήμερα αν θα γίνει ή όχι και πότε και πως. Και αυτοί που εμπλέκονται ή ενεπλάκησαν, θα πρέπει να απολογούνται για την ανεπάρκεια τους, αντί να εκτοξεύουν πυροτεχνήματα!

Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν επιτέλους, έστω αυτή τη δραματική για την οικονομία ώρα, ότι σήμερα η ανάπτυξη γίνεται από τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής (περιβάλλον, αξιοθέατα, εργασία, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ προσώπων και παρεχομένων υπηρεσιών, καινοτομία, κλπ) και ΟΧΙ από το να “σηκώνεις” (υπερτιμημένες) πολυκατοικίες με αντιπαροχές – φούσκα, ή με αυτοκινητόδρομους που πλουτίζουν τους λίγους από τα διόδια ή από την κατασκευή τους!

Εν κατακλείδει, μια σοβαρή πολιτεία, φτιάχνει ΚΑΙ δρόμους ΚΑΙ αεροδρόμια ώστε οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να έχουν όλες τις δυνατότητες ώστε να επιλέγουν το κάθε φορά βέλτιστο.

Δεν επιλέγει τον ένα τομέα σε βάρος του άλλου.

Και επιτέλους, μια σωστή πολιτεία, απολογείται για τα λάθη της, μαθαίνει από αυτά και προχωρά! Δεν καταδικάζει περιοχές ολόκληρες και κλάδους ολόκληρους σε οικονομική υποανάπτυξη!

Λίγη περισσότερη προσοχή, πολύ περισσότερη δουλειά, και λιγότερα …πυροτεχνήματα, δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν!

Ν.Β.

Υ.Γ. Εγώ θα έλεγα, με αυτή τη λογική, να το πάμε στην …Τρίπολη, που έχει και καλύτερο κλίμα, όταν ολοκληρωθούν οι οδικοί άξονες! Τι είναι; Τσουπ και έφτασες! Μετά από τρεις αυτοκινητόδρομους είσαι εκεί… Άσε που θα απολαύσεις και τα …σουβλάκια στο Αντίρριο – Αυτό λίγο το’χεις;