Σχόλιο ημέρας: Το “άβατο” των Εξαρχείων

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Καμία δουλειά δεν έχει ο συνδικαλιστικός φορέας των αστυνομικών να διοργανώνει ακτιβίστικες ενέργειες, αυτό είναι σίγουρο. Ένας επαγγελματικός σύλλογος το μόνο που νομιμοποιείται να ασχολείται, είναι τα εργασιακά ζητήματα του κλάδου που εκπροσωπεί, και συγκεκριμένα η συλλογική εκπροσώπηση των μελών του στις σχέσεις με τον εργοδότη τους, τελεία και παύλα.

Ανεξάρτητα όμως από αυτό, αυτό το τριτοκοσμικό καθεστώς του «γκέτο» και το λεγόμενο «άβατο» των Εξαρχείων, είναι κάτι που η οργανωμένη πολιτεία έπρεπε να είχε λήξει εδώ και χρόνια. Δεν νοείται σε καμία πολιτισμένη χώρα του κόσμου και σε καμία περίπτωση η δημιουργία «κράτους εν κράτει», έστω κι αν είναι αυτό αφορά ένα τετραγωνικό μέτρο!

Με μια διαφορά όμως: Αυτό οφείλει και πρέπει να το κάνει η οργανωμένη πολιτεία, όχι ένας σύλλογος εργαζομένων!

Αυτές οι λογικές των αυτόκλητων σερίφηδων μας έχουν στοιχίσει πολύ σε αυτή τη χώρα – Είναι πολύ νωπές ακόμα οι μνήμες από το αστυνομικό κράτος προηγουμένων δεκαετιών…

Συνεπώς, κατά την άποψη μου, ορθά έπραξε ο υπουργός προστασίας του πολίτη και δεν επέτρεψε τη πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, αλλά να πράξει κάποια στιγμή και το καθήκον του έναντι των πολιτών, της κοινωνίας και της πολιτείας και να τερματίσει αυτό το πρωτότυπο ελληνικό φαινόμενο του «αβάτου των Εξαρχείων». Και φυσικά να απολογηθούν και όλοι οι προκάτοχοι του που δεν το έκαναν!

Και το κυριότερο, να ασχοληθούν με την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και στην υπόλοιπη χώρα, όχι μόνο στα πολυδιαφημισμένα Εξάρχεια…

Ν.Β.