Το “αγγελούδι” που δεν χρειάζεται εγχείρηση – Ακόμα μία περίπτωση καπηλείας στο Διαδίκτυο

Δυστυχώς και πάλι έκανε την εμφάνιση του το φαινόμενο του Like Farming στα κοινωνικά δίκτυα και ιδίως στο Facebook. Αυτή τη φορά, εμφανίστηκε φωτογραφία κοριτσιού το οποίο υποτίθεται ότι θα έπρεπε να κάνει εγχείρηση και καλούνταν οι χρήστες να κοινοποιήσουν τη φωτογραφία για να βοηθηθεί οικονομικά το κορίτσι.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει – το Facebook είναι μια ιδιωτική επιχείρηση η οποία προφανώς δεν δίνει σε κανέναν άλλο χρήματα εκτός από τους …μετόχους της.

Δυστυχώς η βαθιά τεχνολογική άγνοια των χρηστών έκανε και πάλι το …θαύμα της: Τις πρώτες ώρες που εμφανίστηκε η ψευδεπίγραφη φωτογραφία, έγιναν μόνο στο ελληνικό Facebook πάνω από 55.000 κοινοποιήσεις!

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ο κανόνας ο οποίος θέλει τον “πόνο” να “πουλάει”…

Ποια είναι η πραγματικότητα

Στην πραγματικότητα η φωτογραφία του κοριτσιού έχει αλιευθεί από το Instagram, χωρίς φυσικά τη συγκατάθεση της και βεβαίως το παιδί δεν χρειάζεται καμία εγχείρηση. Ήταν ένα ευφάνταστο σενάριο νοσηρών φαρσέρ οι οποίοι και πάλι εκμεταλλεύθηκαν την άγνοια των χρηστών για να γελάσουν σε βάρος τους. Το κορίτσι ονομάζεται Mahdis Mohammadi και δεν έχει φυσικά κανένα πρόβλημα με τα μάτια της ή άλλο… Ο λογαριασμός της στο Instagram είναι εδώ: https://www.instagram.com/mahdis_mohammadi91/

Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μία φορά ότι το Facebook δεν χαρίζει χρήματα! Προσέξετε τι κοινοποιείτε – άθελα σας δημιουργείτε το φαινόμενο της χιονοστιβάδας της πληροφορίας και συμβάλλετε στην αναξιοπιστία του Διαδικτύου…

[φωτο από safer-internet.gr]