Θα συνεχιστεί η τριτοκοσμική εικόνα;

Κυριολεκτικά αμέτρητες φορές έχουμε θέσει το ζήτημα της αυθαίρετης ανάρτησης διαφημισιτκών από τους διάφορους διοργανωτές εκδηλώσεων στα πιο κεντρικά σημεία και στα σημεία εισόδου της πόλης των Ιωαννίνων.

Το φαινόμενο δεν είναι φυσικά δικό μας προνόμιο, ακριβώς το ίδιο συμβαίνει στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας, ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο: Από κάθε λογής γιορτές και πανηγύρια, έως συναυλίες και παραστάσεις, αλλά και κοματικά διαφημιστικά, ο κάθε ένας θεωρεί προσωπικό του αναφαίρετο δικαίωμα να γεμίζει με κακόγουστα διαφημιστικά το δημόσιο χώρο και να τα αφήνει να …ανακυκλωθούν μόνα τους. Φυσικά, η πρακτική αυτή είναι απολύτως τριτοκοσμική – δεν υπάρχει περίπτωση σε δημόσιο χώρο πόλης σε ευρωπαική χώρα να δει κανείς κάτι αντίστοιχο.

Φυσικά η δικαιολογία που προβάλλουν οι αυθερετούντες διοργανωτές είναι η ανάγκη της προβολής, η οποία είναι εκ των πραγμάτων αστεία στη σημερινή εποχή των εκατοντάδων ενημερωτικών sites που αναπαράγουν ότι …μιλάει ελληνικά, ειδικότερα στα χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Για άγνωστους σε εμάς λόγους, κανείς αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα με αποτέλεσμα να βιώνουμε αυτή την οπτική και όχι μόνο ρύπανση, με αυξανόμενο μάλιστα ρυθμό. Κανείς δεν τόλμησε να διευθετήσει το θέμα, ή ακόμη να επιβάλλει και πρόστιμα.

Η νέα Δημοτική Αρχή των Ιωαννίνων, τι θα κάνει; Θα συνεχίσει την τακτική των προκατόχων της ή θα μας απαλλάξει επιτέλους από την τριτοκοσμική εικόνα;

Μένει να το δούμε.

Το σίγουρο είναι ότι αν επιλέξει να το κάνει, δεν θα βρεί κανέναν που δεν θα το υποστηρίξει…

Epirus News

[η φωτό είναι από τη Λ. Δωδώνης στα Ιωάννινα]