Σχόλιο ημέρας: “Ζητείται ελπίς”

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Όπως αναφέρει άρθρο της εφημερίδας Bild, “H Ελλάδα θα παραιτηθεί από την επόμενη δόση, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους” – Αυτό μου θυμίζει τον τύπο από το γνωστό ανέκδοτο που έλεγε, εν είδει απειλής: “κάτσε καλά, θα χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο”.

Ναι, θα τους κάνουμε τέτοιο …κακό. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας δανείσουν!

Μιλάμε, ότι οι δανειστές ήδη πρέπει να είναι σε κατάσταση πανικού. Μη σας πω ότι έχουν κηρύξει και …συναγερμό Defcon 5 που λέγανε παλιά και στις ψυχροπολεμικές ταινίες.

Κοινώς, κοντεύουν να έρθουν να μας …παραδοθούν άνευ όρων σε λίγο… Διότι ως γνωστόν, δεν υπήρχε περίπτωση να μην ικανοποιήσουν τις επιθυμίες μας. Ακριβώς όπως κάνουν δηλαδή τα τελευταία …δέκα χρόνια!

Ακριβώς έτσι όμως! Και βέβαια, θα είχε πλάκα αν δεν ήταν καταστροφικό και παράλογο…

Ας σοβαρευτούμε: Το μόνο που θα γίνει είναι να πληρώσουμε τα πάντα …όλα στους έξω και να ρημάξουμε στη φορολογία όποιον κακομοίρη έχει μείνει ακόμα οικονομικά ενεργός, επιχείρηση ή ιδιώτη. Και φυσικά το κρατικό ταμείο θα αφήνει απλήρωτο όποιον μπορεί, όποιον δεν έχει πολιτική ισχύ για να πιέσει για την ακρίβεια.

Οι δανειστές θα κωλυσιεργούν διαρκώς μέχρι τον Ιούλιο, θα μας φέρουν στο σημείο να πληρώσουμε τα πάντα και όταν δεν θα μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, θα μας επιβάλλουν για μία ακόμα φορά ότι θέλουν…

Και εμείς στο εσωτερικό θα ζούμε μέρες …εθνικής αντίστασης, όπως τότε, το καλοκαίρι του ’15 που ψηφίζαμε να …βγει ο ήλιος από τη δύση ή να αλλάξουμε την Ευρώπη – Δεν έχει σημασία, το ίδιο ανεδαφικά ήταν και τα δυο.

Ώρες ώρες αμφιταλαντεύομαι τι είναι χειρότερο: Η ανεπάρκεια των πολιτικών ή ανεπάρκεια των πολιτών να καταλάβουν τι τους γίνεται; Αλλά δυστυχώς, όπως φαίνεται, στη δική μας περίπτωση συμβαίνουν και τα δύο. Γι αυτό και φτάσαμε και στα σημερινά τραγικά χάλια.

Και βέβαια, “ζητείται ελπίς” και στην αντιπολίτευση, η οποία εν ολίγοις λέει, διώξτε αυτούς, να φέρετε εμάς, να κάνουμε ακριβώς τα ίδια. Αυτό είναι και το τεράστιο συλλογικό πολιτικό μας αδιέξοδο.

Ας το κλείσω όμως εδώ, γιατί σε λίγο θα αρχίσουν τα μηνύματα αναγνωστών: “Για το Survivor, κανα νέο έχουμε;;;”

Ν.Β.