Σχόλιο ημέρας 20/5/2016: ΣΥΡΙΖΑ: Προσεχώς βατερλώ

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Νίκος ΒούστροςΕξελίσσεται η κοινοβουλευτική διαδικασία σχετικά με την εισαγωγή του νομοσχεδίου των 7.000+ σελίδων, των προαπαιτούμενων (από τους δανειστές) για να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση τους.

Πραγματικά, όποιος ασχολείται με τα ζητήματα και αρθρώνει δημόσιο λόγο, δεν ξέρει με ποιο από τα δύο θα πρέπει να εκπλαγεί περισσότερο:

Με την κυνική και ωμή απαλλοτρίωση της χώρας από τους δανειστές ή με την πολιτική αλητεία της κυβέρνησης, η οποία προκειμένου να παραμείνει λίγες ακόμα μέρες στην εξουσία, ψευδολογεί ασύστολα ενόσω καταστρέφει κυριολεκτικά τη χώρα, δηλαδή τους πολίτες οι οποίοι την αποτελούν.

Ακόμα δεν ξέρουμε τι πραγματικά περιέχουν οι 7000+ σελίδες. Ακόμη και αν είχαν γίνει διαθέσιμα πριν την ψήφιση, θα ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να αναγνωστούν μέσα σε 48 ώρες και να κατανοηθούν.

Ουσιαστικά, ζούμε την απόλυτη μετάλλαξη, των κυβερνώντων, από λαϊκιστές του πεζοδρομίου, σε “γιες-μεν” των δανειστών, οι οποίοι παραδίδουν χωρίς καμία ντροπή τη χώρα για 99 χρόνια, διαλύουν και αποδομούν κυριολεκτικά κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας & ανεξαρτησίας, έστω και αυτής της μειωμένης που υπήρχε πριν τα μνημόνια.

Η οικονομική επίδραση των μέτρων είναι προφανές και γνωστό σε όλους πια από την εμπειρία σας από το 2010 ως σήμερα: Κάθε φορολογική επιβάρυνση παράγει ΥΦΕΣΗΦΤΩΧΕΙΑΑΝΕΡΓΙΑ. Φανταστείτε τι θα συμβεί τώρα με τις τερατώδεις αυξήσεις της φορολογικής επιβάρυνσης των 5,4 + 1,9 δισ. (!!!), σε μια πρακτικά κατεστραμμένη  οικονομία που έρχεται από τη βαθύτερη ύφεση όλων των εποχών παγκοσμίως!

Και ποια η απάντηση σε αυτά; Μας μετατρέπουν ταχύτατα και με συνοπτικές κουτοπόνηρες κοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις σε κράτος – μη κράτος (a state “non-state” κατά τη διεθνή ορολογία), απόλυτα παραδομένο στις (κάθε φορά) ορέξεις των δανειστών, οι οποίοι δανειστές, μόνοι φίλοι και εταίροι δεν είναι, όπως από την πρώτη στιγμή γράφουμε και διατυμπανίζουμε σε όλους τους τόνους και από όλα τα μέσα.

Βεβαίως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αντίδραση από τους ιδιοτελείς και βολεμένους βουλευτές, αυτούς τους καλοπληρωμένους και φορτωμένους με προνόμια σε βάρος των πολιτών, αυτούς τους άεργους εθνοπατέρες των χιλιάδων ευρώ το μήνα.

Καμία ουσιαστική αντίδραση φυσικά και από την αντιπολίτευση, τα κόμματα της οποίας βρίσκονται το καθένα στη δική του στρατηγική ροκανίσματος χρόνου: Άλλο περιμένει να πέσει η κυβέρνηση και να πάρει τη θέση της, άλλο να απομακρύνει τις εκλογές και άλλο να βολεύεται απλώς πίσω από τα σκανδαλώδη προνόμια, και να περιορίζεται σε λεκτικούς διαξιφισμούς στη Βουλή, ή ακόμα καλύτερα στα διάφορα κανάλια… Και η ζωή να συνεχίζεται, και οι αποζημιώσεις και οι χρηματοδοτήσεις να “πέφτουν”…

Και άσε τα κορόϊδα να βγάζουν το “φίδι από την τρύπα”. Να σφίγγουν το “ζωνάρι”, να δανείζονται για να πληρώσουν …φόρους, να υποβαθμίζουν καθημερινά όχι απλά τη ζωή τους, την ίδια τους την ύπαρξη και την υπόσταση…

Όπως είναι γνωστό, η ιστορία επαναλαμβάνεται, ως φάρσα ή ως …τραγωδία: Έχουμε σήμερα μια κυβέρνηση η οποία κάνει 10 φορές χειρότερα από αυτά που κατηγορούσε την προκάτοχο της ότι έκανε και που ακριβώς δεν σταματούσε να καταγγέλλει όλα αυτά ως αντιπολίτευση και να διαβεβαιώνει ότι θα διορθώσει… Και έρχεται σήμερα και νομοθετεί 10 φορές χειρότερα από τους προηγούμενους και μάλιστα επιμένει να υποστηρίζει ότι σε σώζει (!!!)

Έχεις όμως …αριστερή κυβέρνηση, έτσι; Δεν έχεις παράπονο!

Επειδή όμως, “μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή του μέρα”, πολύ σύντομα θα υπάρξει πολιτικό βατερλώ … το ερώτημα βέβαια είναι “και μετά;” με όλα αυτά νομοθετημένα και τη δημόσια περιουσία παραχωρημένη για …99 χρόνια!

Ν.Β.