Σχόλιο ημέρας: Ο ρόλος του βουλευτή

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Νίκος Βούστρος

Αυτό που βουλευτές ανακοινώνουν υποτιθέμενες χρηστικές πληροφορίες, το λες και …δωρεάν αυτοπροβολή χωρίς λόγο…

Κύριοι (και κυρίες), αυτή τη δουλειά της μεταφοράς πληροφοριών την κάνουν πολύ καλά οι δημοσιογράφοι και τα μέσα ενημέρωσης. Με τη φόρα που πήρατε ορισμένοι, σε λίγο θα μας ανακοινώνετε κάθε πρωί ότι …ξημέρωσε ή ότι όταν βρέχει, πέφτει …νερό!

Ο ρόλος του πολιτικού προσώπου και δη του επιφορτισμένου με τη νομοθέτηση, είναι ο μόνος θεσμικά έγκυρος που μπορείτε να αναλάβετε. Ο μόνος που σας επιφυλάσσει το σύνταγμα αυτής της πολιτείας. Επίσης, ο ρόλος αυτός σας έχει ανατεθεί από τους πολίτες, όχι για να τους ενημερώνετε ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι, αλλά για να επιδεικνύετε πολιτική δραστηριότητα με πράξεις και πρωτοβουλίες.

Τα υπόλοιπα, το πότε γίνονται οι πληρωμές, το πότε γίνονται οι …φορολογικές δηλώσεις ή το πότε …αλλάζει η ώρα δεν είναι της δικής σας αρμοδιότητας.

Εκτός, αν υιοθετείτε την Μαυρογιαλούριο άποψη “χωριάτες είναι, πρέπει να τους υπενθυμίζουμε διαρκώς τι κάνουμε για αυτούς” …

Βέβαια, προκειμένου να μη μιλήσετε γι αυτά που νομοθετείτε διαλύοντας τις ζωές μας, είστε δυστυχώς ικανοί να μιλήσετε ακόμη και για την τρύπα του όζοντος!

Ν.Β.