Σχόλιο ημέρας: “Κόψε στους απόμαχους, δώσε στην πελατεία”

Γράφει ο Νίκος Βούστρος


Νίκος ΒούστροςΠολύ ενδιαφέροντα στοιχεία μας παρέχει η προεργασία του προϋπολογισμού του 2017… Ενώ μειώνονται οι συντάξεις όπως προστάζουν οι δανειστές μέσω του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, ταυτόχρονα αυξάνονται οι μισθολογικές δαπάνες των δημοσίων υπαλλήλων !!!

Συγκεκριμένα, το ποσό για τις συντάξεις, περικόπτεται κατά 133 εκατ. ευρώ στα 6,37 δισ. €, ενώ η δαπάνη για μισθούς αυξάνεται από τα 11,05 δισ. € σε 11,32 δισ. € για το επόμενο έτος.

Δεν πρόκειται για λάθος, δεν πρόκειται για αβλεψία.

Είναι βέβαια μια απολύτως συνειδητή πολιτική απόφαση, διότι η κυβέρνηση προφανώς εκτιμά ότι στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων υπάρχει σημαντικήεκλογική πελατεία” για εκείνη και φροντίζει προκαταβολικά να την καλοπιάσει.

Την ίδια μέρα που ανακοινώνει περικοπές μέχρι 40% στις επικουρικές συντάξεις!

Έτσι λοιπόν, η γνωστή δοκιμασμένη παλαιοκομματική συνταγή, επαναλαμβάνεται δριμύτερη: Περικοπές στους ανίσχυρους απόμαχους της ζωής, εξοντωτική φορολόγηση σε όποιον έχει απομείνει ακόμα να παράγει κάτι σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα ενώ για τα “δικά μας παιδιά“, αυξήσεις!

Ωραία κοινωνική δικαιοσύνη, από κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο!

Όλα αυτά είναι σε απόλυτη αντίθεση βέβαια με τις συστάσεις σοβαρών ανθρώπων από όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, οι οποίοι εν χορώ κραυγάζουν “ΜΕΙΩΣΤΕ ΔΑΠΑΝΕΣ, ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ“, εμείς κάνουμε, ως συνήθως τα αντίθετα…

Στο μεταξύ, τα οφειλόμενα των πολιτών σε κρατικά ταμεία και τράπεζες αυξάνονται διαρκώς και οδεύουν προς τον απόλυτο εκτροχιασμό… Να δούμε από που θα πληρώνονται όλοι αυτοί σε λίγο καιρό, οι περισσότεροι εκ των οποίων πραγματικά αγνοούν τι συμβαίνει γύρω τους, αρκεί “να πέφτει ο μισθός“…

Δυστυχώς η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν πήραν κανένα πολιτικό μάθημα από το διχασμό που προκάλεσαν τέτοιες μέρες πέρσι με την οπερέτα του δημοψηφίσματος και τα όσα επακολούθησαν. Επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος, με την οικονομική τους πολιτική αυτή τη φορά.

Ανεπίτρεπτοι τυχοδιωκτισμοί

Ν.Β.