Σχόλιο ημέρας: Κανένας ένοχος πριν τη δίκη του

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Λάβαμε αυτές τις μέρες στο Epirus News πολλά μηνύματα διαμαρτυρίας σχετικά με την «απελευθέρωση» του 25χρονου – φερόμενου ως “βιαστή των Ιωαννίνων”.

Βασικά, σε αντίθεση με την ανθρωποφαγία της κοινής γνώμης, ευτυχώς στη χώρα έχουμε ακόμα Κράτος Δικαίου και όχι κράτος …facebook-ικών διαμαρτυρομένων!
Ο άνθρωπος δεν αθωώθηκε, ούτε αφέθηκε ελεύθερος.

Απλά κρίθηκε από τη δικαιοσύνη με την προβλεπόμενη διαδικασία ότι μπορεί να περιμένει μέχρι την εκδίκαση χωρίς το μέτρο της “προσωρινής κράτησης” μεν, αλλά με περιοριστικούς όρους (να εμφανίζεται στο τμήμα κλπ), δε.

Το τι έγινε κι αν ο άνθρωπος αυτός είναι αθώος ή ένοχος των πράξεων που του καταμαρτυρούν, θα το κρίνει η δικαιοσύνη και μόνο.

Η αστυνομία έκανε πολύ καλά τη δουλειά της, τον συνέλαβε και τον προσήγαγε στη δικαιοσύνη. Η δεύτερη επίσης έκανε πολύ καλά τη δουλειά της και σίγουρα θα την ολοκληρώσει εξίσου καλά, ακριβώς όπως προβλέπεται.

Ας τους αφήσουμε οι υπόλοιποι με τις περιττές φλυαρίες μας, να κάνουν τη δουλειά τους απερίσπαστοι.

Παρεμπιμπτόντως, συνιστώ λίγη ψυχραιμία σε γονείς κλπ, το περιστατικό ήταν μεμονωμένο η πόλη μας είναι ασφαλέστατη.

Υ.Γ. Να κάνω λίγο το συνήγορο του διαβόλου τώρα; Για σκεφθείτε ο άνθρωπος να είναι αθώος και να πήγαινε φυλακή πριν αποδειχθεί τι τελικά είναι; Θα σας άρεσε σε όλους όσους τον λιθοβολείτε να συμβεί π.χ. σε εσάς τους ίδιους;

Ν.Β.