Σχόλιο ημέρας: Εικόνα τους είναι και τους μοιάζει

Γράφει ο Νίκος Βούστρος


Νίκος Βούστρος

Το περίεργο σ’αυτή τη χώρα δεν είναι ότι ο καθένας λέει και κάνει την …εξυπνάδα του. Το περίεργο είναι που υπόλοιποι το θεωρούν και φυσιολογικό και δεν του πετάνε ντομάτες!

«« Την καθιέρωση της σημερινή μέρας, 13ης Οκτωβρίου ως επίσημης αργίας για το προσωπικό της ΔΕΗ λόγω της επετείου της μάχης της Ηλεκτρικής ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης. Ο κ. Παναγιωτάκης είναι γνωστός συνδικαλιστής και υπήρξε πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κατά τη δεκαετία του ’90. Δήλωσε μάλιστα ότι προβαίνει στην καθιέρωση της αργίας για να τιμήσει τους εργαζόμενους της τότε “Ηλεκτρικής”, αλλά και το 6ο Σύνταγμα του ΕΛ.Λ.Α.Σ. που συμμετείχε στη μάχη »»

Φυσικά και δεν έχω τίποτα με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ – οι περισσότεροι από αυτούς είναι σκληρά εργαζόμενοι και σε αντίξοες συνθήκες – το σχόλιο μου δεν στρέφεται έναντι αυτών – ούτε τους επιρρίπτω ευθύνες για τη …χοντράδα του πρώην συνδικαλιστή – νυν προέδρου τους.

Φυσικά επίσης και δεν έχω τίποτα, με τους εργαζόμενους της Ηλεκτρικής, ή με τους μαχητές του ΕΛΛΑΣ και τους τιμώ απεριόριστα (τουλάχιστον για το διάστημα της ενιαίας εθνικής αντίστασης, όπου δεν είχαν ακόμα προσχωρήσει στον αδελφοκτόνο εμφύλιο), αλλά τι παραπάνω έκαναν όλοι αυτοί από τους υπόλοιπους Έλληνες της εποχής εκείνης; Δεν τους τίμησε αρκετά το ελληνικό κράτος μετά της απελευθέρωση;

Γιατί πρέπει μια ομάδα ήδη προνομιούχων εργαζομένων να αποκτά άλλο ένα προνόμιο, στο όνομα κάποιων ηρωικών πράξεων κάποιων ενδόξων προγόνων;

Με το να επινοούμε την κάθε απίθανη αιτία για να α) προβάλλουμε ιδεοληπτικές πολιτικές εμμονές και ταυτόχρονα β) να χαρίζουμε “τσάμπα κοπάνα” στους δικούς μας, στη σημερινή Ελλάδα της ακραίας φτώχειας με τα εκατομμύρια των ανέργων, τη στιγμή που αυτή την επιχείρηση την έχει χρυσοπληρώσει και τη χρυσοπληρώνει καθημερινά ο ελληνικός λαός, ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ!

Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, ο κύριος αυτός θα είχε παυθεί ατιμωτικά από τη θέση του, αλλά εδώ …. εικόνα τους είναι και τους μοιάζει… (των πολιτικών που τον διόρισαν).

Για να μην επεκταθούμε στο ζήτημα των χρεώσεων της επιχείρησης αυτής, διότι κατά σύμπτωση σήμερα, ένα πουλάκι μου είπε, ότι οι κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών στη χώρα μας, παρακολουθούν …ανελλιπώς ΕΡΤ και ως εκ τούτου οι δύσμοιροι παρακείμενοι ένοικοι ακριβοπληρώνουν πάγια της κρατικής τηλεόρασης για να βλέπουν οι …σκάλες τους!

Αλλά αυτά, δεν θα τα πούμε σήμερα…

Ν.Β.