Σχόλιο ημέρας: Η “προνομοθέτηση” της “μεταλιτότητας”…

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Νίκος ΒούστροςΗ καλύτερη επιβεβαίωση ότι οι «θεσμοί» ενεργούν συμπληρωματικά, ίσως και προσυμφωνημένα, είναι το γεγονός ότι το ΔΝΤ ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις γερμανικές θέσεις (δεν χρειάζεται κούρεμα, χρειάζονται “μεταρρυθμίσεις”, κλπ).

Αυτό εξηγείται από την ανάγκη των Γερμανών να μην έχουν προβλήματα στο εσωτερικό τους μέχρι το Σεπτέμβριο (εκλογές τους), όπου και εκεί οι ακραίες φωνές καραδοκούν για να δημαγωγήσουν.

Το μόνο που υπάρχει, είναι …νέα μέτρα και μάλιστα τώρα! Η Lagarde το δήλωσε καθαρά: “η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε «μεταρρυθμίσεις» στο φορολογικό και συνταξιοδοτικό της σύστημα ως προϋπόθεση για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης.”

Αυτό δεν αφήνει καμία αμφιβολία πως ούτε καμία “συμφωνία” υπάρχει, ούτε τίποτα ουσιαστικό πρόκειται να γίνει μέχρι το Φθινόπωρο. Η ελληνική οικονομία θα είναι στην εντατική, οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι θα υποφέρουν και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξουν εκλογές στη χώρα μας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Και βεβαίως, καθημερινή επιδείνωση στα οικονομικά προσώπων και επιχειρήσεων…

Όσο κι αν προσπαθήσει η κυβέρνηση να επενδύσει στην “επικοινωνία” με τους διάφορους νεολογισμούς όπως την «προνομοθέτηση» και τη «μεταλιτότητα», το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί το γέλιο σε αυτούς που ξέρουν σωστά ελληνικά και οργή στους υπόλοιπους που διαισθάνονται την πολιτική κοροϊδία…

Σε κάθε περίπτωση, μετά την εύκολη εκτόξευση, ακολουθεί η … δύσκολη προσθαλάσσωση – ενίοτε δε και απότομη. Ισχύει για πυραύλους αλλά και ποσοστά πολιτικών κομμάτων, επίσης…

Ν.Β.