Σχόλιο ημέρας: Αρκετά με τα προνόμια και τις συντεχνίες των βολεμένων!

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Καλημέρα από τη χώρα που πρέπει να δίνει bonus 150 Ευρώ το μήνα στους (πάντα προνομιούχους & προκλητικά ευνοημένους) δημοσίους υπαλλήλους του ασφαλιστικού συστήματος, για να …διεκπεραιώσουν συντάξεις τις οποίες καθυστερούν δυο χρόνια!!!

Το έχω ξαναγράψει, δεν υπάρχει σωτηρία εδώ, ούτε με 150 μνημόνια. Γιατί το πρόβλημα μας είναι η εύκολη κονόμα χωρίς προσπάθεια, η αρπαχτή και η εκμετάλλευση του άλλου, πολιτικά και οικονομικά.

Και αυτά δυστυχώς, προηγήθηκαν της οικονομικής κρίσης, και συνεχίζουν να μας χαρακτηρίζουν, ανεξάρτητα αυτής – αν δεν τα επιδείνωσε κιόλας.

Νοοτροπία, παιδεία, συλλογική κουλτούρα, ραγιαδισμός! Αυτά είναι που πρέπει να αλλάξουμε, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον… Διαφορετικά, ας συνηθίσουμε στην ιδέα ότι θα είμαστε «τα γκαρσόνια της Ευρώπης»

Και πολύ μας είναι, με αυτά τα μυαλά…

Υ.Γ. Μη με κατηγορήσει κανείς ότι επιτίθεμαι στους υπαλλήλους, έχω δώσει μάχες και έχω αρθρογραφήσει επί μακρόν για την αναγκαιότητα του δημόσιου τομέα και του ισχυρού κράτους. Αλλά όχι αυτού του πράγματος που είναι ένα μαύρο χάλι και υπάρχει μόνο για να αργμέγει όποιον κακομοίρη δεν μπορεί να τη γλυτώσει, ενώ δεν τον εξυπηρετεί ποτέ, όπως θα όφειλε!

Γενικότερα, όποιος άνθρωπος έχει κοπιάσει να κερδίσει ένα Ευρώ στη ζωή του, σήμερα πρέπει να αγανακτήσει!

Ν.Β.