Σχόλιο ημέρας: Αυτοκινητόδρομοι και πολιτική εκμετάλλευση

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Νίκος Βούστρος

Οι αυτοκινητόδρομοι δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση. Και αυτό ισχύει από τον πρωθυπουργό που σπεύδει με περισσή ευκολία να κόψει κορδέλες, πιστός στη λογική του Μαυρογιαλούρου (“χωριάτες είναι, πρέπει να τους υπενθυμίζουμε τι κάνουμε γι αυτούς“), μέχρι και το τελευταίο πολιτικό στέλεχος ανά τη χώρα.

Η κατασκευή αυτοκινητόδρομων και η απόδοση τους στην ελεύθερη κυκλοφορία, εκτός από “κατόρθωμα” είναι και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της πολιτείας και φυσικά των πολιτικών που εκλέγουμε για να τη διοικούν.

Ας μη θριαμβολογούν τόσο εύκολα και τόσο πολύ λοιπόν!

Καλύτερα να απολογηθούν για τους χιλιάδες συμπατριώτες μας που έχασαν τη ζωή τους στα δρομοσφαγεία της χώρας για να πλουτίζουν οι κολλητοί τους εργολάβοι και ακόμα περισσότερο να απολογηθούν για το πανάκριβο κόστος χρήσης που ως άλλο τέλος τρίτων προστίθεται εκβιαστικά στην καθημερινότητα των πολιτών.

Επίσης, κάποτε πρέπει να ανοίξει ο φάκελος δημόσια (“κρατικά” για την ακρίβεια) έργα στη χώρα μας… Με τι όρους και τι κόστη εκτελούνται και …ποιος πληρώνει τη …νύφη της τσιμεντοανάπτυξης!

Γι’ αυτά να μας πουν και όχι γιατί το ότι κατάφεραν να ολοκληρώσουν κάτι …στην ώρα του! Αν είναι δυνατόν, να θριαμβολογούμε για το αυτονόητο!

Και διευκρινίζω ότι δεν εννοώ μόνο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, άλλα όλο το πολιτικό φάσμα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο λειτούργησαν όποτε άσκησαν εξουσία. Όλοι τους!

Ν.Β.