Σχόλιο ημέρας 20/4/2016: Ασφαλιστικό, γιατί κλείνει τα μάτια στα θύματα του ΟΑΕΕ;

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Νίκος ΒούστροςΗ κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το νομοθέτημα του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού, έστω και με αυτή την προσχηματικήδιαβούλευση” της μιας μέρας… (πάλι καλά, παλαιότερα δεν θα ξέραμε από που μας ήρθε!).

Σαφώς είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της λογικής των δανειστών, δλδ. να πληρώνει λιγότερα το δημόσιο ταμείο για συντάξεις, να πληρώνουμε περισσότερα οι πολίτες σε εισφορές, για να μένουν προφανώς περισσότερα για τους ίδιους (όχι μόνο σε απόλυτα χρηματικά διαθέσιμα, αλλά και με την έννοια ότι με περισσότερα στο δημόσιο ταμείο, μειώνεται και γι αυτούς ο κίνδυνος και άρα το επιτόκιο που πληρώνουν για αυτά που δανείζονται για να μας δανείσουν)

Έχω πει / γράψει πολλές φορές ότι στο τέλος της μέρας, ο μόνος που κερδίζει είναι ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ και κανένας άλλος. Ούτε Γερμανοί, ούτε Ολλανδοί, ούτε κράτη, ούτε κυβερνήσεις, ούτε πολίτες. Μόνο οι τραπεζίτες, τους οποίους το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο αέναος δανεισμός και η υπερχρέωση όλων των άλλων.

Το νομοσχέδιο σαφώς βελτιώνει το κομμάτι του μέχρι τώρα αυθαίρετου υπολογισμού των εισφορών ΟΑΕΕ, καθώς εισάγει υπολογισμό βάσει ποσοστού εισοδήματος, όπως στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο και είναι ένα μεγάλο βήμα αντί της μέχρι τώρα δικτατορικής πρακτικής να αποφασίζει ο οργανισμός από μόνος του πόσα του λείπουν και μετά ο υπουργός να το διαιρεί με τον αριθμό ασφαλισμένων και να σε σύρει σιδηροδέσμιο στη φυλακή αν δεν έχεις να πληρώσεις, λόγω της κρίσης που ή ίδιοι αν όχι δημιούργησαν, διαχειρίστηκαν εγκληματικά λάθος.

ΟΜΩΣ, κλείνει τα μάτια μπροστά στην τεράστια αδικία των θυμάτων της τοκογλυφίας και της τρομοκρατίας των ποινικών διώξεων που ασκούσε ο ΟΑΕΕ επί χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα 470.000 (τετρακόσιες εβδομήντα χιλιάδες) νοικοκυριά αποκομμένα από ασφάλιση (στοιχεία ΓΕΣΕΒΕ), μερικά εκατομμύρια συμπολίτες δηλαδή, αν συνυπολογιστούν και οι οικογένειες τους.

Έχω καταθέσει εδώ και πολύ καιρό τη μόνη πρόταση που θα έβγαζε τα εκατομμύρια αυτών των εξαθλιωμένων από το τέλμα, που δεν είναι άλλη από τη διαγραφή των τοκογλυφικών προστίμων και πανωτοκίων, τη διαγραφή των χρεώσεων των μη παρασχεθεισών υπηρεσών και τη μεταφορά των πραγματικών συνταξιοδοτικών οφειλών ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΒΙΟΥ, με αναδρομική ισχύ από 1/1/2010 και μέχρι 31/12/2016.

Οι δανειστές δεν υπάρχει περίπτωση να μη δεχθούν διότι έτσι υπάρχει μια πιθανότητα να πάρουν κάτι από αυτά τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων και επίσης, έχουν να παίρνουν και από τις μελλοντικές εισφορές τους. Αν εμμείνουν στην παράλογη αξίωση αυτών των ηθικά ανύπρακτων οφειλών, τότε απλά «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

Κύριοι βουλευτές της κυβέρνησης, ιδού μια μεταρρύθμιση η οποία θα σας καταστήσει πραγματικούς νομοθέτες, θα υπηρετήσει το πνεύμα και το γράμμα του συντάγματος (συμμετοχή στα βάρη αναλόγως ικανότητας) και θα σας εξιλεώσει για τα όσα δεινά προκαλέσατε ως τώρα στους δυστυχείς αυτούς ανθρώπους.

Ν.Β.