Σχόλιο ημέρας 18/4/2016: Μια τέτοια “νίκη” ακόμα και θα χαθούμε όλοι!

Γράφει ο Νίκος Βούστρος


Νίκος ΒούστροςΔεν ξέρω αν το μάθατε ήδη, αλλά η κυβέρνηση αποδέχθηκε και νέα μέτρα +3 δισ. Ευρώ, επιπλέον των 5,4 δισ. που είχε ήδη αποδεχθεί. Ο συνολικός λογαριασμός, επιπλέον όλων των προηγουμένων μέχρι τώρα, ανέρχεται στα 8,4 δισ. Ευρώ (!!!)

Διότι (λέει), τώρα θα μας μειώσουν το χρέος…

Μόνο που οι φοροεισπρακτικοί στόχοι των μνημονίων είναι καθορισμένοι και ανεξάρτητοι από το χρέος!

Απλά θα πληρώνουμε διαρκώς όλο και περισσότερο, μέχρι να φτάσουν οι “φίλοι και εταίροι” στο στόχο τους, ο οποίος είναι η αρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων.

Η αρπαγή αυτή, της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, προετοιμάζεται ήδη φυσικά στο παρασκήνιο ακάθεκτη, διαρκώς νομοθετούνται εφαρμοστικά μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή… Από τα “δημοσιονομικά συμβούλια” μέχρις τις “μεταρρυθμίσεις” του κώδικα πολιτικής δικονομίας και από τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, μέχρι τις μη εγχρήματες συναλλαγές (πλαστικό χρήμα) …

Μεταξύ άλλων, οι δανειστές απαιτούν (και αποδεχτήκαμε) τα παρακάτω:

  • Αύξηση του ΦΠΑ στα τιμολόγια ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ από το 13% στο 24% κ.α.
  • Μειώσεις σε κύριες συντάξεις
  • Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
  • Περικοπές & πάγωμα μισθών στο Δημόσιο
  • Κατάργηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ, του 6% (φάρμακα, βιβλία, κλπ).

Πως απαντά το πολιτικό σύστημα σε αυτό;

Πολύ απλά οι στηρίζοντες στη συγκυβέρνηση αδιαφορούν, καλυπτόμενοι υποκριτικά πίσω από το παραμύθι της απομείωσης του χρέους – πράγμα το οποίο επί της ουσίας αποκλείουν οι πάντες – μόνο το ΔΝΤ το επικαλείται ως ευχή – δεν έχει την πολιτική ισχύ να το επιβάλλει.

Ο λόγος της αδιαφορίας τους, προφανής: Να μη χάσουν τα προκλητικά βουλευτικά προνόμια και τους παχυλούς μισθούς. Αυτό μόνο, τίποτε άλλο.

Πάνε και κι αξιοπρέπειες, πάνε και οι ελπίδες. Όλα ήταν μέχρι την εκλογή.

Γι αυτό και σε καμία περίπτωση δεν θα έχουμε σύντομα εκλογές. Ακριβώς επειδή δεν είναι διατεθιμένοι να χάσουν τα προκλητικά τους προνόμια. Ακόμα και αν φτάσουμε στην απόλυτη κοινωνική καταστροφή.

Η Ν.Δ. απλά αγωνιά να δείξει μνημονιακότερη της μνημονιακής κυβέρνησης, να εξασφαλίσει την εύνοια των δανειστών για να φτάσει γρήγορα στη νομή της εξουσίας. Πολύ περισσότερο νοιάζεται γι αυτό, παρά για ότι συμβαίνει σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Κανένα άλλο ενδιαφέρον.

Τα υπόλοιπα κόμματα, μπροστά στο φόβο της κοινοβουλευτικής εξαφάνισης, θα κάνουν τα πάντα / θα ψηφίσουν τα πάντα, προκειμένου να αποφύγουν τις περιπέτειες των εκλογών και να συνεχίζουν αδιάλειπτα να απολαμβάνουν τα προκλητικά τους προνόμια τους και αυτά.

Συμπέρασμα; Τα χειρότερα έρχονται… Και μάλιστα πολύ σύντομα………

Καλημέρα & καλή εβδομάδα σε όλους, όσο καλή μπορεί να είναι.

Ν.Β.


Μια τέτοια νίκη ακόμα και θα χαθούμε όλοι“, ήταν η φράση που είπε ο βασιλιάς της Ηπείρου Πύρρος, όταν μετά τη νίκη του επί των Ρωμαίων το 279 π.χ. διαπίστωσε ότι οι τεράστιες απώλειες στο στράτευμα του δεν θα του επέτρεπαν να συνεχίσει...