Σχόλιο ημέρας 11/5/2016: Καλωσήλθε η νέα ύφεση!

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Νίκος ΒούστροςΠέρα από αστήρικτες θριαμβολογίες και ψευτο-πανηγυρισμούς, τα δεδομένα σκιαγραφούν ένα άκρως εφιαλτικό οικονομικό μέλλον και στο βραχυπρόθεσμο και στο μακροπρόθεσμο ορίζοντα:

Το ΔΝΤ υπολογίζει ότι τα μέτρα των 5,4 δισ., οδηγούν σε ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ της οικονομίας μέχρι το 2018 τουλάχιστον κατά 2%-2,5% του ΑΕΠ.

Αν πάρετε υπόψη και τα μέτρα του “κόφτη”, τα μέτρα του ασφαλιστικού και τις μειώσεις μισθών – συντάξεων που έρχονται, εκτιμώ ότι η πραγματική ύφεση θα ξεπεράσει το 5% ΑΕΠ / έτος ή συνολικά 12,5% από τώρα μέχρι τέλος 2018.

Αν βάλετε και την ύφεση στην παράλληλη οικονομία, μπορείτε να υπολογίζετε σε διπλάσιες μειώσεις ή αλλιώς, απώλειες δισεκατομμυρίων, σφαγιασμό χιλιάδων επιχειρήσεων και εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους

Μια κοινωνική θύελλα αναγκαστικής φτωχοποίησης, που δεν έχει προηγούμενο όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στην παγκόσμια ιστορία.

Βάλτε και την αρπαγή στην ιδιωτική περιουσία (δια των “κόκκινων δανείων“) και έχετε πλήρη εικόνα των πραγμάτων που έρχονται, η οποία εικόνα είναι δυστυχώς άκρως εφιαλτική.

Και εμείς τι κάνουμε; Συζητούμε για τον αποκλεισμό του ελληνικού τραγουδιού από το διαγωνισμό της Eurovision, λες και αυτό είναι το πρόβλημα μας αυτή την ώρα και προτιμούμε ως άλλοι στρουθοκάμηλοι να “κρύβουμε το κεφάλι στην άμμο” για όλα τα υπόλοιπα σημαντικά!

Αλλά τι περιμένεις από ένα λαό ο οποίος ενώ τον καταστρέφουν στην πράξη και του διαλύουν το βιωτικό επίπεδο, αν του πουν ότι “τον έσωσαν“, ή ότι “αλλάζει την Ευρώπη“, χειροκροτά χωρίς να είναι σε θέση να αντιληφθεί την πραγματικότητα;

Άξιοι της μοίρας μας

Ν.Β.