Σχόλιο ημέρας 10/02/2016 – Δυσκολίες παντού για την κυβέρνηση

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Νίκος ΒούστροςΑπό αμηχανία έως δυσκολία δείχνει η στάση του πρωθυπουργού στην εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο:

– Δυσκολία με τους δανειστές (αργεί η αξιολόγηση),

– Δυσκολία με τους αγρότες (κινητοποιήσεις, “απόβαση” στην Αθήνα),

– Δυσκολίες με το εσωτερικό του κόμματος (παράκληση να αντέξουν οι βουλευτές),

– Δυσκολίες με τον κυβερνητικό του εταίρο (απέκλεισε εκλογές που ο Καμμένος έλεγε ότι μπορεί να γίνουν, ουσιαστικά τον “άδειασε”)

– Επίθεση σε καναλάρχες και διαπλοκή κλπ.

Επίσης, επιστράτευσε τον αγαπημένο …ανώνυμο εχθρό των τελευταίων 10 πρωθυπουργών, τη διαπλοκή και τα συμφέροντα, χωρίς όμως να τους κατονομάσει και αποφάσισε ότι 4 τηλεοπτικοί σταθμοί θα πάρουν άδεια εθνικής εμβέλειας.

Προφανώς βλέπει ότι δεν “βγαίνουν τα κουκιά” και επιλέγει να πάει σε “ηρωική” έξοδο. Ο διοικητικός περιορισμός του αριθμού των επιχειρήσεων ενός τομέα, στο περιβάλλον της ευρωπαϊκής ελεύθερης κυκλοφορίας & κινητικότητας αγαθών, κεφαλαίων & επιχειρήσεων, είναι προφανώς αστείο.

Ο πρώτος που θα προσφύγει στην Κομισιόν (με την ιδιότητα της του ευρωπαϊκού ρυθμιστή ανταγωνισμού) ή / και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, θα πετύχει την ακύρωση της ρύθμισης αυτής και το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς σε όποιον επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί.

Κατά τα άλλα, έρχονται μεγάλες φορολογικές επιβαρρύνσεις και όχι μόνο τα 288 εκ. € που προβλέπονται από το 3ο μνημόνιο, αλλά πολύ περισσότερα.

Το συμπέρασμα είναι ότι πολύ σύντομα θα υπάρχουν πολλές και σημαντικές πολιτικές εξελίξεις…..