Πρωτιές και …«πρωτιές»

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Λοιπόν, για να σοβαρευόμαστε, η περιβόητη «πρωτιά» του Δήμου Ιωαννιτών αφορά μια κατάταξη ενός …think tank «φιλελεύθερων μελετών», την οποία μάλιστα το ίδιο τη χαρακτηρίζει …πιλοτική!

Ο δε Δήμος, έχει μικρότερη βαθμολογία από αυτή που είχε το 2015!

Επί της ουσίας, είναι μια εντελώς υποκειμενική μέτρηση, η οποία δεν έχει καμία αξία, καθώς:

1. Μετρά με βάρος 70% διάφορα οικονομίστικα στοιχεία τα οποία η ίδια η έρευνα επιλέγει και απομονώνει, και με 10+20% διάφορα ποιοτικά κριτήρια, τα οποία επίσης επιλέγει αυθαίρετα…

2. Συγκρίνει ανόμοια πράγματα: π.χ. την …χρηστικότητα ιστοσελίδας με …οικονομικά δεδομένα – βασικό σφάλμα λογικής & μεθοδολογίας

3. Επίσης, με βάση την ίδια «έρευνα», ο Δήμος δεν περιλαμβάνεται στους δέκα με τις μικρότερες αποκλίσεις μεταξύ προϋπολογισμού και απολογισμού,

4. Δεν περιλαμβάνεται στους 10 Δήμους με τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση στο κόστος μισθοδοσίας προσωπικού.

6. Δεν περιλαμβάνεται επίσης στους Δήμους με τα χαμηλότερα ανταποδοτικά τέλη (επιβάρυνση πολιτών)

Παρεμπιπτόντως, ευτυχώς που δεν μετράει και κόστη νερού, γιατί τότε θα έβγαινε πρώτος πανηγυρικά! Από το τέλος όμως!

Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη της προεκλογικής προβολής, αλλά το να πληρώνονται και διαφημίσεις στο Facebοok ώστε να παρουσιάζεται το έλασσον ως επιτυχία, είναι από τραγικό έως αστείο.

Αντιλαμβάνομαι ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται υπό τεράστια πίεση, από εκεί που πίστευε ότι θα το έχει «ευκολάκι», αλλά, έλεος, μη ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε στο τέλος!

Δεν μηδενίζω σε καμία περίπτωση του δουλειά που έγινε, αρκετή σε κάποιους τομείς, λίγη ή προβληματική σε άλλους. Αλλά όχι και να προβάλλουμε ως επιτυχία το έλασσον, αυτό παραπάει!

Αν θέλει πρωτιές και όχι «πρωτιές» ο Δήμος μας, ας τις ζητήσει αυτές από τους δημότες, διαμορφώνοντας τους μια λίγο καλύτερη ποιότητα ζωής, αντί να διαφημίζει την κάθε απίθανη …διάκριση ως τέτοια.

Ν.Β.