Σχόλιο ημέρας: Πως να πεις “καλή χρονιά” όταν δεν θα είναι;

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Το πραγματικά ανατριχιαστικό από τη συνάντηση Τσίπρα – τραπεζιτών, είναι ότι στο τέλος τους ζητάει ούτε λίγο ούτε πολύ, να συνεργαστούν …για την ενημέρωση του πολίτη!

«Και είμαι βέβαιος ότι, όπως μέχρι τώρα έχετε ανταποκριθεί σε αυτό το ρόλο, πρώτοι εσείς θα σπεύσετε να ανταποκριθείτε και να αποκαταστήσετε την πραγματικότητα σε ό,τι αφορά την ενημέρωση της κοινής γνώμης και το αίσθημα της κοινής γνώμης για το τι πραγματικά θέλουμε να κάνουμε και τι πραγματικά συμβαίνει.»
[επίσημη ανακοίνωση γρ. πρωθυπουργού, δημοσιεύθηκε στη χθεσινή “Αυγή”]

Ε λοιπόν, σε μια πολιτεία που ο πρωθυπουργός αντί να “κόβει κεφάλια” κλεπτοκρατών και τοκογλύφων, τους ζητάει να συνεργαστούν για το πως θα διαμορφώσουν επικοινωνιακή ατζέντα, εγώ ανησυχώ βαθύτατα!!!

Και προφανώς θεωρώ ότι έρχονται όχι απλά μέρες δύσκολες, αλλά μαύρες!

Είναι αντιληπτό, ότι όταν ολόκληρος πρωθυπουργός και τραπεζίτες …ξεσηκώνονται χρονιάρες μέρες και συζητούν ουσιαστικά το πως θα παρουσιάσουν επικοινωνιακά την αρπαγή που έρχεται, τότε μάλλον είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα!

Επιπλέον, σύμφωνα με την άκρως προβληματική κατάσταση των τραπεζών (στοιχεία ΤΤΕ, τα αναδεικνύει ο Κ. Λαπαβίτσας σε σημερινό του άρθρο στην epirusnews.eu), οι πλειστηριασμοί αφενός θα καταστρέψουν τα υπολείμματα της ελληνικής οικονομίας, αφ’ετέρου δεν θα επαρκέσουν, οπότε, μελετήστε καλά τι λέει η οδηγία Bail In, ή αλλιώς, όπως είχα γράψει και όταν συνέβη το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο, “όταν κάτι συμβαίνει στο γείτονα, περίμενε το και στην πόρτα σου…”

N.B.