Ποιους αφορούν οι πλατείες;

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Με «εκθέσεις σχεδίων διαγωνισμού πλατείας» δεν πρόκειται ούτε κάτι να βγει, ούτε να προχωρήσουν τα πράγματα. Είναι προφανές ότι ο κόσμος δεν θέλει αυτό το εκτρωματικό πλακόστρωτο.

Και βεβαίως δεν θέλει σε καμία περίπτωση περισσότερα προβλήματα από αυτά που ήδη έχει για τη μετακίνηση του, προβλήματα που θα μεγεθύνει η κατάργηση ουσιαστικά της Λ. Δωδώνης μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας.

Με άλλα λόγια, πρέπει άμεσα η Δημοτική Αρχή της πόλης να κάνει «πίσω» στο θέμα της πλατείας και να προβεί σε ανακατασκευή ή επιδιόρθωση της υπάρχουσας (και όχι “ανάπλαση” – είναι πέρα για πέρα λάθος ο όρος) η οποία να ικανοποιεί το αισθητικό κριτήριο των πολιτών – οι οποίοι είναι και αυτοί που θα τη χρησιμοποιούν αλλά και εκείνοι που θα την πληρώσουν, χωρίς την ατυχούς έμπνευσης …κατάμαυρη πλακόστρωση.

Για το …”παζαριώτικης” έμπνευσης στέγαστρο, προτιμώ να το αφήσω ασχολίαστο… Και φυσικά ουδόλως μας ενδιαφέρει η παλιά είσοδος της Όασης κι αν θα ενοποιηθεί με την πλατεία ή όχι – μας ενδιαφέρει η πλατεία και η χρήση της.

Εκτός, αν σε αυτή την πόλη αποφασίσουμε οι πλατείες και γενικά οι δημόσιοι χώροι της να αφορούν μόνο τους …αρχιτέκτονες…

Λυπάμαι, αλλά δεν νομίζω.

Ν.Β.