Η πλατεία της …κατάθλιψης

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Έχω αρθρογραφήσει σφόδρα κατά της προτεινόμενης αισθητικής αντίληψης της «λύσης» για την Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων και με εξέπληξε ο αριθμός των μηνυμάτων που έλαβα τα οποία επικροτούσαν θερμά τις απόψεις μου. π.χ εδώ http://www.epirusnews.eu/platies-architektonikes-monternies-i-platies-gia-tous-polites-ke-tis-anagkes-tous/ και εδώ: http://www.epirusnews.eu/poious-aforoun-oi-plateies/.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή και στην περίπτωση αυτή όπως και με τα «Χριστουγεννιάτικα Δέντρα» δείχνει να μη μπορεί (ή να μη θέλει) να αντιληφθεί το μέγεθος της αντίδρασης που έχει προκαλέσει στην πόλη η επιλογή της και συνεχίζει το λάθος, μετατρέποντας το διαγωνισμό σε «μελέτη» δηλαδή προφανώς και κατασκευή, γιατί αυτός είναι ο σκοπός κάθε μελέτης, να υλοποιηθεί κάποια στιγμή.

Σύντομα ή λιγότερο σύντομα λοιπόν η σημερινή χείριστη πλατεία θα δώσει τη θέση σε μια λίγο χειρότερη!

Και το ακόμα χειρότερο που περιλαμβάνεται στη «μελέτη» είναι η ανεδαφική έως …ακατανόητη απόφαση να διακοπή η ζωή της πόλης στα δύο, απαγορεύοντας ουσιαστικά τη διέλευση από το σημείο (!).

Επειδή λοιπόν η «νέα» (;) πλατεία με τον εκτρωματικό σχεδιασμό και τις «ψευτο-μοντερνιάρικες» “λύσεις” είναι προφανές ότι θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην πόλη, σίγουρα θα αποτελέσει πεδίο διαμάχης κατά την προεκλογική περίοδο για τις επερχόμενες εκλογές…

Και κάτι μου λέει ότι όποια παράταξη βάλει στο πολιτικό της πρόγραμμα την επαναφορά της πλατείας στην αρχική της μορφή, θα κερδίσει και τις εκλογές – σε κάθε περίπτωση πάντως, αποκλείεται να τις κερδίσει όποιος επιμένει στο λάθος…

Ίδωμεν! Κοντά «σιμά» η Κυριακή (των εκλογών)!

Ν.Β.