Σχόλιο ημέρας: Πάντα υπήρχε και τηλεκοντρόλ…

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Αξιοσέβαστοι οι εργαζόμενοι του Mega και το πρόβλημα τους, αλλά έχουν πλέον κουράσει… Δεν είναι οι μόνοι που έχασαν ή θα χάσουν τη δουλειά τους μέσα στην κρίση. Σε τι διαφέρουν από τα εκατομμύρια των άλλων πολιτών που έπαθαν τα ίδια ή και χειρότερα; Επειδή έχουν τη συχνότητα και …διαφημίζουν το πρόβλημα τους;

Η “συχνότητα” είναι δημόσιο αγαθό και είναι πολύ συζητήσιμο το αν μπορεί ο καθένας να την καταλαμβάνει και να εκπέμπει μονοθεματικά για το δικό του ιδιωτικό πρόβλημα, εκβιάζοντας με τη δύναμη της δημοσιότητας, για ένα κατά τα άλλα ιδιωτικό ζήτημα το οποίο περιορίζεται μεταξύ εργαζομένων στο Mega και των εργοδοτών τους.

Σε τελική ανάλυση, είναι απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ιδιοκτήτη επιχείρησης να αποφασίζει αυτός και μόνο πότε θα κάνει έναρξη εργασιών και πότε παύση εργασιών, αν θα συμμετάσχει σε αδειοδότηση ή όχι και σε καμία περίπτωση των εργαζομένων του.

Είναι όμως παράλληλα και υποχρεωμένος όταν αποφασίσει να τερματίσει τη δραστηριότητα να έχει πρώτα εξοφλήσει το σύνολο των υποχρεώσεων του προς το προσωπικό, μέχρι τελευταίου λεπτού.

Κατανοητό ανθρώπινα το προσωπικό δράμα του να εργάζεσαι 21 μήνες απλήρωτος, αλλά δεν είναι ούτε δημόσιο ζήτημα ούτε πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας.

Και επιτέλους, ας παύσουν οι λαλίστατοι εκπρόσωποι τύπου των άλλων κομμάτων να “συμπαρίστανται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων” και να προκαλούν με τις απίθανες ανοησίες και τους φτηνούς λαϊκισμούς των ανακοινώσεων τους. Ας αφήσουν τους αρμόδιους και τους ενδιαφερόμενους να λύσουν τα ζητήματα μιας κατά τα άλλα ιδιωτικής διαφοράς μεταξύ εργαζομένων και του εργοδότη τους.

Επίσης οι διάφοροι χαιρέκακοι συμπολίτες με το περίσσευμα “χολής” για το Mega, ας βρουν άλλο αποδέκτη των πικρόχολων σχολίων τους. Στο κάτω κάτω, δεν τους υποχρέωσε κανείς να το παρακολουθούν με το ζόρι ούτε οι ίδιοι χάνουν τα χρήματα τους…

Πάντα υπήρχε και τηλεκοντρόλ…

Ν.Β.