Ο ρατσισμός έχει πολλές όψεις

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Ο ρατσισμός έχει δυστυχώς πολλές όψεις. Δεν είναι μόνο φυλετικός ή ξενοφοβικός…

Είναι -δυστυχώς- βαθιά κρυμμένος, ακόμα και μέσα στους πλέον καλλιεργημένους ή και με παιδεία ανθρώπους.

Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα τα χιλιάδες απρεπή σχόλια ανοήτων «εξυπνακιστών» όπως τους αποκαλώ, του πληκτρολογίου, οι οποίοι βρήκαν πολύ εύκολο να συμπεριφερθούν με άθλιο τρόπο προς ένα νέο, ο οποίος είχε το …θράσος να παλέψει για κάτι καλύτερο στη ζωή του και στο βωμό αυτό, τόλμησε να μιλήσει με τη ντοπιολαλιά του σε ένα τηλεοπτικό θέαμα.

Λες και ξαφνικά, όλα και όλοι είναι άψογα και άψογοι, όλοι μιλούν τέλεια τη γλώσσα μας και έχουν προφορά …σαλονιού… οπότε ενόχλησε την εκλεπτυσμένη λεκτική τους ευγένεια η Γιανιώτικη ντοπιολαλιά του συμπολίτη μας…

Ειλικρινά, πρόκειται κατά τη γνώμη μου για κοινωνική κατάπτωση του χειρίστου είδους, η οποία στον πυρήνα της έχει -δυστυχώς- το φθόνο….

Το πρόβλημα όλων αυτών των wanna-be επαγγελματιών εξυπνάκηδων είναι ότι φθονούν την προσπάθεια που κάνει το παιδί αυτό αλλά και το ότι μπορεί να καταφέρει να πετύχει κάτι καλύτερο από τους ίδιους.

Και αυτό δεν το αντέχουν…

Δυστυχώς, όπως είχε γράψει και ο μεγάλος Ουμπέρτο Έκο, τα κοινωνικά δίκτυα έδωσαν δικαίωμα λόγου σε στρατιές ηλιθίων, οι οποίοι παλαιότερα μιλούσαν μόνο μέσα σε κανένα μπαρ.

Δυστυχώς, η τεχνολογική εξέλιξη έχει και τις αρνητικές της πλευρές, αλλά μας επιτρέπει όμως να έρθουμε αντιμέτωποι με την κοινωνική μας γύμνια & απρέπεια, αν φυσικά το θέλουμε, για την οποία δεν μας φταίει κανένα μνημόνιο και καμία κρίση και δυστυχώς θα συνεχίζουν να μας συντροφεύουν για πολύ…

Ν.Β.