Σχόλιο ημέρας: Οι Κύριοι Σπουδαίοι

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Πω πω! Δεν …τολμάς να συνδεθείς στο κοινωνικό δίκτυο και γεμίζει η οθόνη σου καθημερινά από Κυρίους (και Κυρίες) Σπουδαίους (ες) που αίφνης ανακάλυψαν την πολιτική!

Μας ενημερώνουν λοιπόν, με εκτενείς πάντα «αναρτήσεις» ότι από την «αγάπη τους για τον τόπο» αποδέχθηκαν την «τιμή» που τους έκαναν οι διάφοροι …κατ’ επάγγελμα αυτοδιοικητικοί και αποφάσισαν να μας κάνουν τη χάρη να …βοηθήσουν την πόλη (το νομό, την περιφέρεια, τη χώρα, την Ευρώπη, το …σύμπαν κ.ο.κ.).

ΟΚ, καλές οι φωτό στο Facebook παιδιά, με τις ίδιες κλισέ πόζες της αυταρέσκειας, αλλά γράψτε και κανα κείμενο να δούμε τι ακριβώς σας συγκίνησε από εκεί που εντάσσεστε, καμιά ανάλυση για το τι δεν έχουν οι άλλοι και δεν σας κάνουν, καμιά κριτική (θετική ή αρνητική) για τους οργανισμούς που φιλοδοξείτε να διοικήσετε και γενικότερα, διατυπώστε καμιά θέση, καμιά άποψη τέλος πάντων, έτσι για να δει κι ο κόσμος τι θα του …ξημερώσει αν σας εκλέξει δηλαδή…

Βέβαια, τα χαμογελάκια και οι χειραψίες στις φωτό είναι απείρως ευκολότερα και …σίγουρα.

Που να γράφεις τώρα; Αυτό προυποθέτει βασικά κόπο, γνώση και να μη λες ..κοτσάνες, πράγμα που δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύει παντού και πάντα!

Έτσι, «ανεβάζεις» 2-3 φωτο γεμάτες φίλτρα και «ωραιοποίηση», ολόσωμες κατά προτίμηση, για να δούν οι οπαδοί το πολιτικό …μεγαλείο του ανδρός (γυναικός) και να νοιώσει κι ο ίδιος (ίδια) σπουδαία πολιτική προσωπικότητα…

Σημεία των καιρών; Ευτελισμός της πολιτικής; Εικονοποίηση των πάντων σε μια ατελείωτη ροή άχρηστης πληροφορίας που ζει όσα δευτερόλεπτα κάνει το timeline να αλλάξει; Ίσως όλα αυτά μαζί!

Όμως, τα like δεν είναι ψήφοι… (κι έχουμε πολύ ακόμα ως το Μάιο)

Ν.Β.

Υ.Γ. Λίγο «μέτρο» ποτέ δεν έκανε κακό σε κανένα………..