Οι καλύτερες λύσεις για δωρεάν αποθήκευση στο “Cloud” – Έρευνα από την Epirus News

Η αποθήκευση στο Cloud – δηλαδή σε servers του διαδικτύου – αποτελεί την καλύτερη λύση αποθήκευσης σήμερα, για συνεχή διαθεσιμότητα των δεδομένων από / σε πολλά σημεία, για εύκολο διαμοιρασμό των δεδομένων μας και κοινή χρήση με άλλους χρήστες, το ασφαλές backup αλλά και για συγχρονισμό μεταξύ των συσκευών μας. Για το σκοπό αυτό, δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες λύσεις για τη δωρεάν αποθήκευση δεδομένων (backup ή προσωπικών αρχείων), στο Cloud.

Δείτε την έρευνα μας:

MEGA

Το mega.co.nz είναι μία από τις δημοφιλέστερες λύσεις αποθήκευσης στο cloud, καθώς προσφέρει άφθονο δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 50 Gb, ταχύτατη πρόσβαση, κρυπτογράφηση και προσπέλαση από browser, εφαρμογή PC, Android, iOS, κ.α. Από τις πλέον αξιόπιστες υπηρεσίες αποθήκευσης στο διαδίκτυο. Στην Epirus News τη χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια και δεν μας έχει «προδώσει» ποτέ!

pCloud

Το pCloud είναι ακόμα μία ενδιαφέρουσα πρόταση για την αποθήκευση των δεδομένων μας στο Cloud. Προσφέρει 10 Gb αποθηκευτικού χώρου τα οποία μπορούν να φτάσουν μέχρι 20 Gb αν καλέσουμε στην υπηρεσία φίλους μας. Διαθέτει και αυτό πρόσβαση από δική του εφαρμογή για τον Η/Υ μας αλλά και εφαρμογές για τα δημοφιλή λειτουργικά τηλεφώνων Android & iOS. Φυσικά δωρεάν.

MediaFire

Το MediaFire είναι και αυτό μια αρκετά καλή πρόταση για τη δωρεάν αποθήκευση των δεδομένων σας στο Cloud. Προσφέρει 10 Gb αποθηκευτικού χώρου, τα οποία μπορείτε να αυξήσετε δωρεάν σε 50 Gb, εφόσον προσκαλέσετε στην υπηρεσία φίλους σας ή κατεβάσετε τις εφαρμογές της. Υπάρχουν φυσικά κι εδώ δυνατότητες διαμοιρασμού με άλλους χρήστες, αλλά και δυνατότητα «ανεβάσματος» ολόκληρων φακέλων με όλα τους τα περιεχόμενα.

Dropbox

Το Dropbox είναι από τις πρώτες υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud και από τις πλέον αξιόπιστες: Ο νέος χρήστης ξεκινά με χώρο 2 Gb τον οποίο σταδιακά μπορεί να αυξήσει μέχρι και τα 18 Gb, ακριβώς όπως στις προηγούμενες περιπτώσεις, δηλαδή, προσκαλώντας φίλους του να εγγραφούν και να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία. Διαθέσιμες φυσικά και εδώ όλων ειδών οι εφαρμογές για το συγχρονισμό των δεδομένων, από σταθερές (PC) και κινητές συσκευές (laptops, τηλέφωνα). Αξιοπρόσεκτο χαρακτηριστικό η δυνατότητα για edit σε έγγραφα word, online!

Google Drive

Το Google Drive δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: Είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς υπηρεσίες του γίγαντα της τεχνολογίας Google, την οποία οι περισσότεροι έχουμε κατά καιρούς χρησιμοποιήσει. Ο κάθε νέος χρήστης που εγγράφεται λαμβάνει αμέσως 15 Gb αποθηκευτικού χώρου. Στα “συν” της συγκεκριμένης λύσης η ολοκλήρωση που προσφέρει με την οnline σουίτα εφαρμογών γραφείου της Google (Google Docs/Sheets). Ο διαμοιρασμός γίνεται πολύ εύκολα μέσω προσκλήσεων με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Onedrive

Το Onedrive είναι η απάντηση του άλλου γίγαντα της τεχνολογίας, της Microsoft, κατασκευαστή των δημοφιλέστερων λειτουργικών συστημάτων και εφαρμογών την τελευταία 25ετία. Η αρχική του ονομασία ήταν “Skydrive”, αλλά η Microsoft αποφάσισε την αλλαγή ονόματος ως πιο εμπορικό. Ο δωρεάν διαθέσιμος χώρος αρχίζει με 5 Gb και αυξάνεται κι εδώ με προσκλήσεις φίλων κλπ. Υποστηρίζεται ο διαμοιρασμός αρχείων ακόμα και με χρήστες μη εγγεγραμένους στην υπηρεσία.

360 Cloud Drive

To 360 Cloud Drive είναι μια κινεζική πρόταση η οποία προσφέρει την …αστρονομικής κλίμακας χωρητικότητα των 360 Gb στην αρχική εγγραφή, η οποία μπορεί πολύ εύκολα να φτάσει τα … 10.000 Gb (10 Tb) !!! Το μοναδικό μειονέκτημα της πρότασης αυτής είναι ότι δεν υπάρχει αγγλικό website, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι πρέπει είτε να ξέρετε τι ακριβώς κάνετε, είτε να ξέρετε …κινέζικα!

__
Τα λογότυπα αποτελούν ιδιοκτησία των υπηρεσιών ή επιχειρήσεων που αντιστοιχούν και χρησιμοποιούνται από τις επίσημες ιστοσελίδες τους για λόγους οπτικής αναγνώρισης από τους χρήστες.