Η αλήθεια που ακυρώνει θριαμβολογίες και πανηγυρισμούς…

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Επειδή δυστυχώς και η …”καλημέρα” που λέει η κυβέρνηση, είναι από ψέμματα ως ανακρίβεια, η πραγματική κατάσταση από 1/7/2016 είναι η παρακάτω:

  • Μεικτός τζίρος 12.000 € – Πραγματική φορολογία 9.079,03 – 75,66%
  • Μεικτός τζίρος 24.000 € – Πραγματική φορολογία 17.508,06 – 72,95%
  • Μεικτός τζίρος 36.000 € – Πραγματική φορολογία 25,937,00 – 72,05%

asfalistiko

Σημείωση: Για απλοποίηση δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι προκαταβολές φόρου επ. έτους 100% [!!!!!!], παρόλο που προκαλούν πραγματικό κόστος από δέσμευση κεφαλαίου, διότι υποτίθεται ότι επιστρέφονται. Επίσης δεν έχει ληφθεί υπόψη η εισφορά αλληλεγγύης και άλλα διάφορα διοικητικά κόστη. Στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι δηλαδή πολύ χειρότερα…

Αν εξεταστεί το σενάριο η εν λόγω επιχείρηση να απασχολεί εκτός του ίδιου του επαγγελματία και ένα υπάλληλο, τότε η κατάσταση επιδεινώνεται ραδγαία

Όταν αυτή λοιπόν η επιχείρηση καλείται να λειτουργήσει σε υφεσιακό περιβάλλον 6 ετών, με μειωμένη και διαρκώς μειούμενη ζήτηση, σε ένα ληστρικό τραπεζικό περιβάλλον και χωρίς κεφάλαια, η μόνη αναμενόμενη εξέλιξη είναι ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, φοροδιαφυγή, μαύρη εργασία, γενική επιδείνωση σε οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες.

Βέβαια, το ξέρουν το μάθημα τους οι κυβερνώντες: Όταν κληθούν να απολογηθούν στον ελληνικό λαό, θα μας πουν ότι …είχαν αυταπάτες… Ή θα κάνουν και μια επίθεση στη “διαπλοκή” και στα “συμφέροντα” και καθάρισαν… Γνωστό το κόλπο!

Ν.Β.