Γιάννινα, πόλη αποκομμένη: “Κλειστόν λόγω …ορατότητος”

Ακόμη μια φορά η πόλη εκτίθεται, ακόμη μία φορά γίνεται αρνητικά γνωστή στο πανελλήνιο και ακόμη πιο πέρα, λόγω των ανεπαρκειών δεκαετιών: Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων για μια ακόμη φορά αναγκάστηκε για την ασφάλεια των πτήσεων να τροποποιήσει τις αφίξεις. Όχι δεν υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα, ούτε …σεισμός, λιμός και καταποντισμός… Υπήρξε μόνο η γνωστή Γιαννιώτικη πρωινή ομίχλη, η οποία προφανώς στα Γιάννινα θα πρέπει να είναι διαφορετική από τον υπόλοιπο κόσμο, όπου οι πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά ακόμα και σε συνθήκες τυφώνα.

Είναι κρίμα να υπάρχουν άνθρωποι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας οι οποίοι παλεύουν να αναδείξουν την περιοχή και να καλύψουν ανεπάρκειες θεσμικών φορέων και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους η πόλη διαρκώς να εκτίθεται και να βρίσκεται αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο με την πρώτη …ομίχλη!

Σήμερα, εκτός από τη Διάσκεψη των Προέδρων Κοινοβουλίων Αδριατικής και Ιονίου, ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στην πόλη αρκετές άλλες εκδηλώσεις και επισκέψεις. Το αποτέλεσμα ήταν ότι όλα αυτά απαιτήθηκε να τροποποιηθούν και εκατοντάδες άνθρωποι, ταξιδιώτες και παριστάμενοι να ταλαιπωρηθούν.

Δεν έγινε βέβαια τίποτα το διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει κάθε άλλη φορά που τροποποιούνται τα προγράμματα πτήσεων, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που ταξιδεύουν συχνά να μην μπορούν να προγραμματίσουν απολύτως τίποτα.

Είναι κρίμα πραγματικά να έχουμε την τύχη και την εύνοια της φύσης, να ζούμε σε μια περιοχή ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς και να καταδικάζει την εξωστρέφεια μας η ανεπάρκεια ορισμένων…

Όσο νωρίτερα αντιληφθούν ορισμένοι ότι η ανάπτυξη της πόλης, των επιχειρήσεων και των ανθρώπων περνάει μέσα από ένα αεροδρόμιο παντός καιρού, εάν είναι δυνατόν και διεθνές, τόσο το καλύτερο!

Epirus News