Μεγάλο πισωγύρισμα και απαράδεκτη μεθόδευση η επαναφορά των “Κλάσεων”

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Πραγματικά απαράδεκτη η νομοθετική ρύθμιση με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να επαφέρει τις “ασφαλιστικές κλάσεις”, σε βάρος φυσικά των “μικρών”.

Μετά από δεκαετίες θεσμοθετήθηκε ένα κάπως πιο δίκαιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για τους επαγγελματίες, το οποίο αποδομείται, ουσιαστικά για να μειώσουν την εισφορά μεγαλογιατρών και μεγαλοδικηγόρων!

“Κλάσεις”, θα πει, τεκμαρτός υπολογισμός, έχεις δεν έχεις, τόκοι και πανωτόκια αν δεν έχεις, επιβαρύνσεις και τοκογλυφία.

Είναι πολύ νωπές οι μνήμες των ανθρώπων που δεν έφταιγαν σε τίποτα και οδηγούνταν σιδηροδέσμοι ως κοινοί εγκληματίες στα κρατητήρια ανά τη χώρα, επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις υπέρογκες όσο και παράλογες εισφορές που αποφάσιζαν οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών οι οποίοι συνήθως δεν είχαν …κολλήσει ένα ένσημο, και που ροκάνιζαν στη συνέχεια οι »εκλεκτοί« του πολιτικού συστήματος…

Μέγιστο πισωγύρισμα, το οποίο θα σημάνει δύο πράγματα: α) Δεν θα ξαναπληρώσει κανείς, είναι πλέον σαφές ότι πρόκειται για πολιτική εκδούλευση προς συγκεκριμένες επαγγελματικές τάξεις, β) το ασφαλιστικό θα βρεθεί στα χάλια που βρέθηκε στην περίοδο 2012-2016, με απρόβλεπτες συνέπειες για συντάξεις – περίθαλψη.

Θα είναι το κυρίαρχο ζήτημα στο επόμενο διάστημα, και όχι άδικα… Παρά το ότι γίνονται προσπάθειες να περάσει «νύχτα», ή πριν από κάποια εορταστική περίοδο, θα προκαλέσει τεράστιο πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση, η οποία ψηφίστηκε, θυμίζω, για να αμβλύνει την υπεφορολόγηση που επέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ και τωτα την …αυξάνει!

Και φυσικά, χαράς ευαγγέλια για το ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η μεγάλη ευκαιρία του να εμφανιστεί ως υπερασπιστής των αδυνάμων, ρόλο που γνωρίζει καλά και μπορεί να παίξει με μεγάλη επιτυχία, με δεδομένο ότι είναι αντιπολίτευση…

Ίδωμεν…

Ν.Β.